W kuchni małej Mi

Wpis

wtorek, 15 stycznia 2013

Coś szybkiego...

Makaron z serem u mnie w domu jadało się TYLKO na słodko. Dopiero u K. spotkałam się z taką wersją tego dania. Jest pyszne, sycące, a w smaku przypomina moje kochane ruskie♥. Nie byłabym sobą, gdybym nie podrasowała tego pieprzem... Ja uwielbiam, jak jest duuużo podsmażonej cebulki, wtedy kwaśnawy smak sera ciekawie łączy się ze słodyczą podsmażonego warzywa. Danie to zdobywa duży plus, dlatego, że jest expresowe! Dzisiaj zapraszam na makaron z serem i cebulką :)

 

 darmowy hosting obrazków

Składniki:

  • 400g makaronu świderki lub kokardki
  • 200g sera białego półtłustego (lub inny jak kto woli)
  • 3 lub 4 średnie cebule
  • 3 łyżki oleju
  • sól, pieprz

 

Makaron gotujemy w osolonym wrzątku. Na patelki rozgrzewamy olej i wrzucamy pokrojoną w kosteczkę cebulę.

Po ugotowaniu makaron przelewamy wodą i czekamy, aż trochę ostygnie. Następnie do makaronu dodajemy nasza podsmażoną cebulkę i pokruszony drobno ser. Wszystko posypujemy solą i pieprzem.

Opcjonalnie można dodać przesmażony boczek lub kiełbaskę. Dla mnie wystarczy sam i jestem w niebie.

Życzę smacznego!

 



Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
sheila55
Czas publikacji:
wtorek, 15 stycznia 2013 20:04

Polecane wpisy

Komentarze

Dodaj komentarz

  • artystka125 napisał(a) komentarz datowany na 2013/01/15 20:32:56:

    A ja do makaronu z twarogiem daje cukier, smietankę i cynamon i jest na słodko ale też baaardzo szybko!

  • sheila55 napisał(a) komentarz datowany na 2013/01/16 09:44:31:

    Muszę wypróbować! Jadłam tak tylko ryż biały ;) cynamon ahhhh.... KOCHAM! :)

Dodaj komentarz