W kuchni małej Mi

Wpis

czwartek, 17 stycznia 2013

Sałatka Agi (przeniesione z poprzedniego bloga)

Próbuję trzymać dietę i jeść mniej i bardziej urozmaicone posiłki. W lodówce leży otwarta wczoraj kukurydza i postanowiłam ją wykorzystać do sałatki. Sałatka ta jest prosta i szybka i pokusiłabym się nawet o stwierdzenie "śmieciowa" :). Przepis mam od mojej kumpeli, dlatego odważyłam się nazwać sałatkę jej imieniem:)

darmowy hosting obrazków

Składniki:

  • 2 woreczki ryżu (u mnie paraboiled)
  • 1/2puszki kukurydzy
  • 10 plasterków wędliny (u mnie polędwica drobiowa)
  • 3 średnie ogórki konserwowe
  • 4 jaja
  • 1 papryka czerwona
  • majonez
  • pieprz, sól

 

Ryż gotujemy, po ugotowaniu przesypujemy do miseczki do wystygnięcia.Jaja gotujemy na twardo. Po ostygnięciu kroimy w drobną kosteczkę. Wędlinę kroimy w cienkie paseczki, a następnie paseczki nie w krateczkę, a w prostokąty. Ogórki kroimy w drobna kosteczkę, paprykę też. Dodajemy odcedzoną na sitku kukurydzę. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, dodajemy majonez i doprawiamy solą i pieprzem.

Smacznego!

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
sheila55
Czas publikacji:
czwartek, 17 stycznia 2013 16:08

Polecane wpisy