W kuchni małej Mi

Wpis

czwartek, 17 stycznia 2013

Wątróbka w sosie musztardowym (przeniesione z poprzedniego bloga)

Już od dawna chodziła za mną wątróbka, ale nie taka zwykła, chciałam czegoś innego! Wyszperałam w necie przepis na wątróbkę w sosie musztardowym... I oto jest ona: Pani musztardowa :)


darmowy hosting obrazków

Składniki:

  • 700g wątróbki (u mnie drobiowa)
  • 3 większe cebule
  • 1 szklanka śmietany 12%
  • 2-3 łyżki musztardy (najlepiej ostrej)
  • 0,5 szklanki bulionu z kostki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka mąki
  • łyżka vegety
  • sól, pieprz

Cebulę kroimy w piórka, a następnie smażymy na złoty kolor. Do przesmażonej już cebuli wrzucamy obtoczoną w mące wątróbkę. Po usmążeniu się wątróbki całość oprószamy łyżką mąki i zalewamy bulionem. Wciskamy 2 ząbki czosnku. Po zagotowaniu się bulionu dodajemy wymieszaną śmietanę z musztardą. Całość doprawiamy vegetą, solą i pieprzem. Gotujemy ok. 10 min.

Smacznego!

 darmowy hosting obrazków

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
sheila55
Czas publikacji:
czwartek, 17 stycznia 2013 15:46