W kuchni małej Mi

śniadanie

  • poniedziałek, 26 marca 2012
    • Wpis bez tytułu

       

      Będąc wczoraj w sklepie zobaczyłam świeżą, dorodną makrelę. Sama rybka jest ok, ale pomyślałam, że może jakoś ją przetworzyć i przypomniałam sobie, że widziałam już gdzieś przepis na pastę z rybą. W oryginale jest ryba w sosie pomidorowym, ale ja postawiłam na świeżą, nie z puszki;) Pasta smakuje wyśmienicie! Na pewno wrócę do niej nie raz:).

       

      darmowy hosting obrazków

       

      Składniki:

      • kostka sera białego 250g (u mnie półtłusty)
      • makrela wędzona, średniej wielkości (może być tez inna ryba wędzona)
      • średnia cebula
      • 2 łyżki śmietany 12%
      • sól, pieprz
      • papryka czerwona lub inna

       

      Ser biały rozgniatamy widelcem. Makrelę obieramy z ości i dodajemy do sera. Cebulkę kroimy w drobną kosteczkę i razem ze śmietaną dodajemy do całości. Wszystko łączymy ze sobą na jednolitą masę. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Pastę rozsmarowujemy na kromkach i posypujemy drobno posiekaną w kostkę papryką.

      Smacznego!

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      sheila55
      Czas publikacji:
      poniedziałek, 26 marca 2012 16:37